Engelien

Kriegel

Engelien

 1. Engelien

In oktober 2019, tijdens de Kinderboekenweek’ komt het Groningstalige prentenboek ‘Hen Engelien’ uit. Hen Engelien is een boek voor de allerkleinsten, geschreven door Rients Faber. Het boek is verrassend en speels omdat het prachtige foto’s van het Groningse landschap combineert met mooie illustraties.

Ter promotie brengt de auteur samen met zijn nieuwe band Kriegel alvast de single ‘Engelien’ uit.

Het was de bedoeling er een kinderlied van te maken, een klein meezingliedje. Maar in de studio heeft de band, net als Hen Engelien, ook gekozen voor het avontuur. Daardoor is ‘Engelien’ uitgegroeid tot een lekker dansbaar blues-rock nummer met allerlei toeters en bellen.

Voor de muzikale juf of meester die de klas eens even flink op zijn kop wil zetten, zal achterin het prentenboek de songtekst met akkoorden te vinden zijn.

Over het prentenboek ‘Hen Engelien’

Ergens op het Groningse platteland woont Hen Engelien. Elke morgen als de boer bij zijn kippen komt, is Engelien verdwenen. Als hij aan het einde van de dag weer bij zijn kippen gaat kijken, zit ze weer netjes op haar plekje in het hok. Alsof ze nooit weg is geweest zit ze op stok, maar bij Engelien ligt nooit een ei. De boer begrijpt er niks van. ‘Waar gaat Engelien elke dag naartoe? En waar laat Engelien toch altijd haar ei?’

Engelien gaat stiekem met de bus naar de stad. Hier ontmoet ze allemaal stadse vogels. Zo eet ze patat met duiven en drinkt thee met mussen. ‘Een kip die met de bus naar de stad gaat… Dat kan toch niet? Hoe doet Engelien dat?’

https://palmslag.nl/boeken/hen-engelien

 


 1. Roeg in de kop Kriegel & Noint 3:47
 2. Hond in de winter Kriegel 4:28
 3. Thoes Kriegel 3:12
 4. Geef Nait Op! Kriegel 3:45
 5. t Hogelaand Kriegel 3:52
 6. Soamen Op 't Strand Kriegel 4:58
 7. De Kop Gek Kriegel 3:37
 8. Engelien Kriegel 3:31
 9. Bie Die Kriegel 2:50
 10. Dizze Kerst Kriegel 2:08